LAMB MEAT BALLS

Lamb
Ground lean lamb
20 min Preparation
15 min Cooking
4 Portions

A delicious alternative to traditional pork or beef balls. This Middle Eastern recipe will transport you elsewhere!

Ingredients

  • 1 package of Fontaine Famille lean ground lamb (375g)
  • 2 small onions, finely chopped
  • 1 garlic clove, crushed
  • 2 bay leaves
  • 5 ml cumin
  • 5 ml cinnamon
  • 5 ml ground pepper
  • 5 ml semolina (optional)
  • 1 egg
  • 2 sprigs of chopped fresh parsley
  • 2 tbsp. (30 mL) canola oil
  • Salt and pepper to taste

Preparation

  1. In a bowl, combine all the ingredients except the oil. Place in the refrigerator and let stand 30 minutes.
  2. Shape into meatballs by hand.


  3. Heat the oil in a pan
  4. Cook meatballs for about 15 minutes or until cooked through. Meatballs are ready when the internal temperature reaches 71 ° C (160 ° F).

Side dishes

Servir dans un pain pita avec une sauce au yogourt et à la menthe puis ajouter concombres, tomates et poivrons rouges en dés pour en faire un wrap savoureux.

Tips and Tricks

Après avoir fait dorer les boulettes dans la poêle, vous pouvez les faire cuire au four à 180 °C (350 °F) environ 10 minutes ou jusqu’à ce que les boulettes soient bien cuites. Les boulettes de viande sont prêtes lorsque la température interne atteint 71°C (160°F).